Profet Vernissage 31 Augusti 2017

Live: Liljor. DJ: Ludwig Ranås

Vårsäsongen av Profet på Scala var ett experiment på många sätt, och ett väldigt lyckat sådant. Planerna vi hade för klubbsatsningen när de låg på ritbordet såg inte alls ut som de gjorde när det väl kom till kritan. I slutändan kunde våren inte ha blivit bättre än den blev, trots sina motgångar. När jag nämner motgångarna tänker jag givetvis allra mest på 7 april, den dagen då vi var tvungna att ställa in spelningen med Swedish Tiger Sound på grund av tragedin vid Åhléns. Jag minns hur jag kände när nyheterna om lastbilen som just kört in i varuhuset nådde oss på Scala, jag försattes i ett tillstånd som eskalerade under loppet av ett par timmar. Först blev jag arg över att vi behövde blåsa av klubben, ilsken över att ingen skulle kunna ta sig in till stan. Jag kunde inte sätta mig in i situationens allvar tills jag gick ut på gatan och möttes av massförvirring och luft fylld av skräck, bara ett kvarter ifrån lastbilens startpunkt. Mitt fokus skiftade från klubbens förhinder till de oroliga efterskalven från det som hade hänt vid Åhléns. Nu när vi drar igång höstsäsongen av Profet på Scala vill jag skänka tankar till alla som var ännu närmre händelsen och som blev än mer påverkade av dådet.
        Vårsäsongen har också lämnat efter sig många fina minnen, flera finns i fysisk form som tavlor och bilder. Varje klubbkväll har vi ställt fram en Gästbokstavla som besökarna och artisterna fått signera eller måla på. Till slut blev det fyra fullständiga tavlor och en halvfärdig. Den senare beror på att jag precis satt och färdigställde tavlans grund den 7 april när jag fick reda på vad som hänt, och då behövde koncentrera mig på annat. Samtliga tavlor, inklusive den ofärdiga, kommer ställas ut på Nomad Swedish Food & Bar den 31 augusti i sällskap med bilder från våren och annat Profet-relaterat material, dagen innan höstsäsongen av Profet på Scala börjar. Det känns passande att avsluta ett gammalt kapitel precis innan man inleder ett nytt.

Liljor

Under vernissagen kommer Profetvännen Ludwig Ranås svarva skivor, med start 19:00. I mitten av kvällen spelar Liljor sina tolkningar av den finske tangokompositören Pentti Viherluoto. För den som vill veta mer om Liljor rekommenderas Profet-intervjun med en av bandets grundare, Henrik von Euler.

Välkomna till Profet Vernissage 2017! Länk till eventet på facebook

17 Augusti 2017