Inför Profet på Scala 10 november

Rykande färska nyheter om Tella Viv


Profet på Scala är mitt uppe i sin andra säsong och än så länge har tre akter som på sina skilda vis definierar Stockholm framträtt. Först ut, som deltagare i den storslagna Profethelgen i början av september, spelade de långvariga Profetvännerna Love Rebel Gang fredagen 1 september och de nyblivna Profetvännerna Delagoon dagen därpå. Love Rebel Gang bidrog till Profet med hysteriska resedagböcker från sin turné i Östeuropa och Delagoon medverkade i första delen av vår fotoserie »Stockholms Kungligheter« . De två dagarna blev också en fortsättning av det vernissage som Profet anordnade under torsdagen 31 augusti, där Liljor uppträdde . Delar av de Profetrelaterade konstverken som ställdes ut då kommer att visas upp igen på Scala den 10 november.

Delagoon i Profets »Stockholms Kungligheter«. Foto: Emelie Lundqvist

I oktober besteg anrika Östermalm scenen i Scalateaterns Källarbar, efter att frontmannen Joggi intervjuats på Hötorget om familjaritet, motstånd och vänskap. Östermalm blev helt klart först av alla som spelat på Profet på Scala med att ha ett spädbarn med på scen, då deras pappalediga trumpetare Arvid stämde in i körsången på ett av de senare numren.
        10 november är det Tella Viv som besöker Profet på Scala, och vi får se om de också kommer ha med ett spädbarn på scen. Profet kan med glädje meddela att Tella Viv kommer släppa en ny singel, den första på ett tag enligt sångaren och frontmannen Carl Hjelm Sandqvist, redan sju dagar efter Profet på Scala. Singeln är inspelad med de nya medlemmarna Fredric och Marcus Lindblom. En tid därefter kommer även en hel EP, som går under namnet »From The Cradle To The Kitchen Sink«, med släppdatum 1 december. Nästkommande år siktar Tella Viv på turné, och ännu en EP. Vi har alltså mycket att se fram emot i Tella Vivs snara framtid.

Tella Viv. Foto: Linus Morales

Profet på Scala 10 november kommer gå i mysdisco-tema, med exemplariska Manú och Mr. Fishfingaz vid vinylsvarven. Profetvännen Ludwig Ranås kommer dessutom gästa båset för ett instick i det hypermysiga skivspelandet. Så, ta på er era fuskpälsar och ta er till Profet på Scala 10 november, för mer mysdisco än så här kan det omöjligen bli under en och samma kväll.

Länk till event

2 November 2017