ProfeTalkshow 19/11

Tema Popjournalistikens Frälsning


För tredje gången denna höst bjuder Profet in till ProfeTalkshow i Södra Teaterns foajébar Groggen, tisdagen 19 november. Kvällens tema är Popjournalistikens Frälsning, ett ämne som mer eller mindre legat till grund för Profets ideologi. Bland andra sitter Fredrik Strage, en stor förebild för nämnda ideologi, med i liveintervjuerna som utförs av Profets Chefsideolog Filip Lindström. För mer information om kvällens kanapéer, liveakter, magasinförsäljare och övriga gäster, läs nedan.

Profets grund, anledningen till att magasinet från första början startades, var att idka förändring i det popjournalistiska klimat som den blivande Chefsideologen Filip Lindström hade tröttnat på att vara verksam inom. Nu, tre år senare, kan fortfarande inget annat ämne än Popjournalistikens Frälsning vara mer passande för en instans av ProfeTalkshow - massunderhållningskonceptet som under hösten tagit plats på Södra Teatern.
        Få gäster kan dessutom passa ett så passande ämne, som Fredrik Strage, Simon Hjort och Maria Bodin. Maria medverkade i Profet-intervjun »AKT UNG - Ett samtal med Maria Bodin« och är redaktionsmedlem i L'amour - La Mort, den stockholmska tidskrift som ofta nämns i Profet. Simon ligger bakom en popkulturell kvasi-kult och är mer känd i Stockholms Underjordiska Musiksällskap än Zlatan. Strage har inspirerat Profet långt innan dess födelse, och många fler därtill, med sina tre decennier i den nobla Popjournalistikens tjänst.
        Utöver talkshowgästerna i soffan bredvid Chefsideolog Filip Lindström får vi även njuta av inslag från Profets resereportrar Jonathan Brott (Shanghai) och Jacob Hallerström (Paris), samt ett sponsrat reklaminslag från Profets power-poet Charles Ludvig.
        På plats kommer även tecknaren Kristofer Ahlfeldt (känd från Seriefredag på Profet) och ytterligare delar av L'amour - La Mort-redaktionen, för att sälja seriefanzines respektive tidskrifter.
        Kvällens liveakter är, till att börja med, inga mindra än Profet MGMT-akten nites, som kommer spela upp några nya spår från sin kommande EP. Sedan uppträder också HON, ett nytt soloprojekt på svenska från en Profetvän som tidigare mest har gått under namnet Kheela.
        Som om inte allt detta vore nog bjuder Profet dessutom på kanapéer, tillagade av Profetkocken Albin Hillborg. Kvällen till ära står följande på menyn:

- pure på sojabönor med sake-syltade plommon
- kokoscreme med thailändsk röd curry och bakad zuccini
- rostad shiitake med len tofu och salladslök

Med andra ord, kära läsare, är ProfeTalkshow lika fullspäckad med ljuvligheter som alltid. För än mer information, och en ström av vidare uppdateringar, sök och finn i eventet här.

18 November 2019