ECE Recenserar

JËLLY och Beatrice Eli


Profets ECE (Elizeth Casal-Eriksson) lyssnar på två släpp som båda kom 8 september: Beatrice Elis »The Careful - EP« och »Allting/Ingenting« av JËLLY (ej att missta för den långvariga Profetvännen Jelly Crystal). Läs om nya känslor, entusiasm, solidaritet och skivan som får ackompanjera hösten.

JËLLY - »Allting/Ingenting«

JËLLY är powerdebutanten från skåne. Hon är signad på Adam Tenstas egna label JÄRN och släppte sin debut EP i förrgår vid namn »Allting/Ingenting«. Känslan av solidaritet, kärlek och »det som kommer efter kärlek« görs tydlig med hennes mörka röst och härliga beats. Spåret »Mina« hade premiär redan för en vecka sedan med en tillhörande video. Videon skapar, från ett redan stark intryck av kamp, en ännu starkare känsla! Det här är en kvinna jag kommer att följa med entusiasm och nyfikenhet. I låten »Andas« finns ett Cherrie-inspirerat sound, inte så konstigt med tanke på vilken förebild Sherihan har kommit att bli för unga kvinnor runt om i Det Långa Landet Lagom. JËLLY har hyllats av musikervänner som Ozzy, Guleed, Janice, Sabina Ddumba och såklart oss på Profet. Vi är idel öra för mer power från JËLLY!

Beatrice Eli - »The Careful - EP«

Med genomgående soulig gospelkänsla inlindad i electro-trans från 90/00-talet har hon lyckats. Igen. Men denna gång med ett kanske mognare sound. Beatrice Eli släppte i fredags sin EP »The Careful-EP«. I mig personligen väckte den mycket känslor kring tvåsamhet och kärlekens olika faser. Trots att den är väldigt soulful och ärlig så har den låtar som får en att vilja dansa skiten ur all ångest en någonsin har haft! Spår som »Careful« och »The First Cut« är väldigt electroinspirerade och dansvänliga, medan andra spår som »That’s Not Us« och »Eyes Wide Open« är utelämnande och nakna. Den sistnämnda är nog den mer bärande av dem, i sin enkelhet har den störst känsla och är en nästan fem minuter lång manifestation på hur det känns när en träffar en ny väldigt speciell person. Det här kommer att bli min höstplatta/go-to-skiva när nykärheten gör sig påmind, som den gör.

11 September 2017