RuPaul släpper video till »The Realness«

RuPaul är världens största drag queen, drottningen av drottningar. För varje säsong av dragtävlingen »RuPaul’s Drag Race« släpper ikonen en musikvideo till en ny singel och låter tävlingens tre finalister medverka. Igår kom videon till »The Realness« där vi får se Kim Chi, Bob The Drag Queen och Naomi Smalls tillsammans med RuPaul i egen hög person.

RuPaul Charles är inte bara en fantastisk inspiration för människor över hela världen, han är även ett marknadsföringsgeni utan dess like. Just nu är han i slutfasen av åttonde säsongen av sitt program »RuPaul’s Drag Race« där han låter 13 drag queens som alla avgudar honom göra upp mot varandra i utmaningar som kändisimitation och mimdueller. Varenda queen i U.S.A vet att en plats i tävlingen garanterar livslång framgång, men det är aldrig några tvivel kring vem som är den största stjärnan: RuPaul äger varenda sekund han syns i programmet. Bara det att tävlingen används för att varje år lyfta fram RuPauls nya album (han lyckas alltid spela in ett nytt inför varje säsong) säger mycket. Att ett deltagande i hans videos är något otroligt åtråvärt likaså.

- Du kan inte bli »America’s Next Drag Superstar« om du inte är med i videon, säger Bob The Drag Queen, en av deltagarna i säsong 8, nervöst i avsnittet då det är dags att få reda på årets tre finalister. Bob blev i slutet av avsnittet utvald till »the final three« i sällskap med drottningarna Kim Chi och Naomi Smalls. Inom kort avgörs vem av de tre som får kronan och titeln »America’s Next Drag Superstar«, men redan nu förevigas de i videon till RuPauls »The Realness« ifrån albumet »Realness« (2015). Årets video kommer alltså ifrån fjolårets skiva och nästa års video kommer därför gissningsvis ifrån årets skiva »Butch Queen«. RuPaul Charles är minst sagt produktiv.

»The Realness« tar tillbaka RuPauls sound till den proto-house som jag inbillar mig att han måste dansat till i sina dagar som ung drottning i 80-talets New York. Singeln är det bästa han släppt sedan »Snapshot« från den underbara skivan »Foxy Lady« (1996) och videon är den snyggaste av alla de som spelats in sedan första säsongen av »RuPaul’s Drag Race«. De tre finalisterna mimar iförda neonsmink och det syns på långa vägar hur stolta de är över hur långt de kommit. Bob (som jag hoppas och tror kommer ta hem vinsten) figurerar utan peruk och sänder ut klassiska club kid-vibbar. Kim, som är tävlingens bästa sminkkonstnär, har lyckats måla sig själv som en neonskimrande mangafigur. Naomi, som tagit sitt efternamn från Biggie Smalls, glänser med sina poser, har bevisat sig vara en stark motståndare i slutspurten till kronan.

Som sagt så kan dock varken Bob The Drag Queen, Kim Chi eller Naomi Smalls, hur starkt de än lyser, mäta sig med RuPaul. Det är lätt att fastna för hans stjärnglans och ännu lättare att falla för hans budskap om att alla och envar borde älska sig själva. För om du inte älskar dig själv, hur i helvete kan du då älska någon annan? Amen!

Drottningarna på Instagram
Bob: @bobthedragqueen
Kim: @kimchi_chic
Naomi: @naomismalls
RuPaul: @rupaulofficial