PoesiTorsdag på Profet, Del VIII:

Kalle »Indie Pretto« Berg + Spännande Nyheter

PoesiTorsdag på Profet bjuder först på dikten »Netto Noll Klimatavtryck« av Profets blodhund Kalle »Indie Pretto« Berg, och sedan spännande nyheter om Profets nya poesiklubb MKT ORD, som arrangeras tillsammans med Profetvännen Charles Ludvig, och i samarbete med Amplified Stockholm. Som vanligt står Profets Chefsideolog för illustrationerna som ingår i artikeln.

»Netto Noll Klimatavtryck«,
en dikt av Kalle »Indie Pretto« Berg

det regnar vackert

skogen böjer sig

i hysterisk vanmakt

det regnar vackert så

jaga ut alla

korthåriga ur staden

det regnar vackert och surt

och slakterierna

sverigedemokraternas framgångar

i genusfrågan

Kalle »Indie Pretto« Berg

Föregående delar av PoesiTorsdag på Profet:
Del I
Del II
Del III
Del IV
Del V
Del VI
Del VII

Spännande Nyheter:
Profet Presenterar MKT ORD 15/11 - En Poesiklubb på Nomad med livemusik av Pikes

Profets Chefsideolog Filip Lindström och Profetvännen Charles Ludvig lanserar tillsammans den nya poesiklubben MKT ORD, vars premiär hålls på Nomad Swedish Food & Bar 15 november. Finn här all nödvändig information om festligheten, där det förutom poesi på löpande band kommer bjudas på levande musik från Profetvännen Pikes.

MKT ORD, poesiklubben som presenteras av Profet och Charles Ludvig i samarbete med Amplified Stockholm, kommer möta sin första gryning på Nomad Swedish Food & Bar den 15 november.
        Först ut är en öppen scen, där poeter (som anmäler sig på plats) läser sina alster. Därefter går Profetvännen Pikes, känd ifrån Profet-artikeln »Seriefredag på Profet: Fantomnostalgi - En Intervju med Pikes«, upp på scen och ger oss ett stycke (eller flera) livemusik.
        Näst på tur är poeter som Charles Ludvig handplockat för kvällen, vilka kommer utbringa sina skriverier inför den trånande publiken. Kvällen avslutas med ett kompakt DJ-set från allas vår egna Compact Disc Jockey.
        En av många skatter i denna soppa är att en av alla upplästa dikter under aftonen kommer väljas ut av Chefsideolog Filip Lindström och Charles Ludvig, som värdig att publiceras i nästkommande PoesiTorsdag på Profet. Så, kära läsare, om ni har ett alster liggande hemma på chiffonjen, ta med det. Läs upp det och få chansen att få det publicerat i Profet!
        För att beskriva glädjen av en poesiklubb i detta styre kommer här ett par ord från Charles Ludvig:

»Jag vill att du sliter ut din själ och häller den i mina öron!
Eller kanske min mun,
eller kanske mina ögon,
eller kanske bara på golvet.
Sopa den under mattan som att den bara var damm.
Men låt mig i så fall aldrig glömma den flyktiga stunden dammet ringlade i luften.
Flög som ett moln genom ljuset.
Landade mjukt för att virvla en annan dag.
En vilande själ i hörnen du aldrig dammsuger.
Gör som du vill.
Det är allt jag begär.«