PlantOnsdag på Profet #5

Penningträdet


Det nya decenniet rivstartas med Plantonsdag på Profet, den veckovisa rådgivningsspalten där Profetvännen Hanna Makowsky tipsar om musik och plantskötsel. Den här veckan får vi lära oss om en lyckobringande växt som kan sätta en god ton för det kommande årtionden. I vanlig ordning bidrar Profets Chefsideolog Filip Lindström med en illustration. Gott nytt år!


Penningträdet

Nytt år, ny start? Lite extra tur på vägen skadar kanske inte? Enligt Feng Shui anses Penningträdet (crassula ovata) för lycka, välgång och rikedom med sig och är vanligt förekommande som gåva mellan affärspartners likväl som till nyfödda barn för ett långt och blomstrande liv. Ställ den i ett öst-fönster för lycka och välgång för familj och relationer och i ett sydöst-fönster för katching.
        Denna suckulent kommer ursprungligen från Sydafrika och har vanligtvis en tjock stam med köttiga, tjocka jadegröna blad. Den vill stå ljust och vattnas helst igenom någon gång var tredje vecka hellre än ofta. Jorden får gärna vara utblandad med sand, grus, perlite (vit mineralvatten) och den behöver ingen stor kruka för att trivas, snarare är trångt om fötterna stabilare.


Hanna Makowsky


Soundtrack för ett start på ett nytt decennium:
Ben Haynes & Nubya Garcia - »Ready yet«

Tidigare delar av PlantOnsdag på Profet:

#1: Kaktusar & Suckulenter
#2: Garderobsblomman
#3: Avokadoplantan
#4: Amaryllis

och senare delar:

#6: Gullranka (Devil's Ivy)
#7: Bananplantan & Bananbrödet
#8: Palettblad - Plectranthus scutellarioides
#9: Elefantöra - Pilea peperomioides

1 Januari 2020