Love Rebel Gang - »2.9«

Detta är en premiär för ett stycke musik av en grupp som står Profet nära. Love Rebel Gang har varit i vår omnejd enda sedan starten och idag får vi visa upp en av deras alster för er. På lördag spelar LRG och Mariam Venus live på Nomad Swedish Food and Bar på Upplandsgatan 2, på Profets firande av det nya året.

Love Rebel Gang är sannerligen en del av Profetfamiljen. Sångaren och gitarristen Samuel Granholm var delaktig i anordnandet av vår releasefest på Twang och han designade dessutom trycket till Det Turkiska Musikundret-tröjan. Hur jag och Samuel träffades för första gången är nästan som plockat ur en film. Det var just på Twang, där jag satt i fönstret och han stod utanför och rökte. Han såg POP-tatueringen jag har på vänster underarm och gjorde tummen upp genom rutan. När han kom in från rökpausen högg jag tag i honom, i tron att även han hade läst tidningen POP. Det hade han inte gjort, men vi började tala om en fest för att fira släppet av Profet, det som sedan blev kalaset i Twangs källare med Swedish Tiger Sound och Mariam Venus på scen. I Love Rebel Gang figurerar även Rasmus Sundström som medaktör och basist, samt Artemis Christiansson som studiobror och saxofonist. LRG har skänkt mig mycket glädje, genom sin musik och medverkan i Profet. Därför är det en ära att få presentera »2.9«, en låt som sjungs på flera olika språk och som ger en fin bild av den trummaskinskraut som Love Rebel Gang är så bra på.
        Love Rebel Gang spelar nu på lördag på Nomad Swedish Food and Bar när Profet ordnar ytterligare en fest. Kvällen inleds 19:00 och förutom LRG spelar även ovannämnda Mariam Venus.


19 Januari 2017