Antipremiär på Profet: Leopardism - »Stage Tripping«

En Guide Till Den Ultimata Trippen

Ytterligare en Antipremiär på Profet, den här gången för Profetvännerna Leopardism, som släpper skivan »And The Masterpiece Of Shit« fredag 16 november. Redan nu kan ni höra spåret »Stage Tripping« för första gången, och läsa om vad Leopardism anser är Den Ultimata Trippen. Chefsideolog Filip Lindström guidar dig igenom svaren.

Samuel Granholm är en långväga Profetvän, av flertalet anledningar: Han var dedlaktig i Profets releasefest för två år sedan, han har ritat mingelteckningar på Profets klubbar på Scalateatern, han designade den allra första Profettröjan (inför tredje delen av artikelserien »Det Turkiska Musikundret« ) och han har gjort förlagorna till två tatueringar som nu sitter på mina armar. Till råga på allt detta, spelar han även i Love Rebel Gang (som skrev turnédagbok för Profet förra året ) och Leopardism, två grupper som tillverkar fulmotorisk musik med finmotorik. Den sistnämnda konstellationen innehåller också Victor Tremblay-Desrosiers, batterist från Montréal, Kanada. Det var där duon startades, innan Ålandssonen Granholm enligt egen utsago behövde »fly landet«.
        Leopardism ger på fredag ut sin andra skiva, »And The Masterpiece Of Shit«, vilket kommer firas storslaget på Nomad Swedish Food & Bar under fredagskvällen. Ni som närvarade när Love Rebel Gang förgyllde Profets vinterfest på just Nomad i början av 2017 vet att det inte tummas på kalaset när Granholm och hans kollegor drar igång maskineriet.
        Redan nu har Profet fått ynnesten att visa upp ett sedan innan osläppt spår från detta skitmästerverk som dimper ner i slutet av den konventionella arbetsveckan. Stycket heter »Stage Tripping«, och det är därför inte oförklarbart att jag ställer följande fråga till Victor Tremblay-Desrosiers och Samuel Granholm:
        »Hur trippigt kommer det bli på scen på fredag?«
        » A different kind of trippy« säger Victor. »The kind of trip you’ll see from the moon years to come. Bring your astronaut suits to Nomad, people!«
        »Det kommer bli kittlande, bubblande, sprittande, himlande, famlande« berättar Samuel. »Fantastiskt och kul och lite upp och ner men ofta ganska nära och fysiskt.«

Leopardism, från vänster: Victor Tremblay-Desrosiers och Samuel Granholm

Som de erfarna herrar de slår mig att vara vill jag veta Leopardisms syn på vad den ultimata trippen är.
        »Man är så fruktansvärt sprängväck att det känns som man sugs in i sig själv genom naveln och liksom vänds ut och in« anser Samuel uppriktigt. »Man kanske har slutat existera som den person man är och för en stund så är man totalt ofjättrad, utan varken konsistens eller smak. Helst är man i djungeln.«
        Innan Victor avslöjar vad han tycker är den allra bästa trippen här i världen går han som hastigast in på »Stage Tripping« och dess bakgrund.
        »’Stage Tripping' is actually about a nightmarish show we had one time in Toronto. It was like if everyone was on amphetamines and we were bad tripping on magic mushrooms. I think the ultimate trip would be the opposite of the song where everyone would instead be on MDMA together; crying tears of happiness on fluffy clouds of solace. Freely dancing to orgasmic music, peaking in unison!«
        Avslutningsvis, när man trippar är det viktigt att tänka på färger. De kommer förstärkas, förvridas och förvanskas, kanske till och med skrämma dig på vägen. Alltså vill jag gärna fråga Leopardism vad de kommer ha på sig på Nomad på fredag, och varför. Vi vill ju inte att något (eller någon) ska gå snett.
        »Typ någon söt skjorta och lite jeans« säger Samuel och förklarar anledningen till detta: »Vi måste ha kläder på oss när vi spelar. Man får tydligen inte vara naken i det här jävla landet längre.«

Fredag 16/11 spelar Leopardism på Nomad Swedish Food & Bar på Upplandsgatan 2a, med stöd av discjockeyn Turbo Disco. Länk till event

12 November 2018