Utdrag ur Profets Kokbok, del XI: Profets Prominenta/Presentabla Pasta Primavera med Profets Tumultartade Tomatsallad
Profet på Gotland med Lula

Profet firar ett lyckat öråd med Pasta Primavera, en extremt ickeoriginell rätt med primörer och pasta. Profets Chefsideolog Filip Lindström valde att tillaga den tillsammans med Profetvännen Albin Hillborg över nästan öppen eld på Fårö.
Ingredienser (för ett popband i oreda):
Profets Prominenta/Presentabla Pasta Primavera:
2 knippen Sparris
1 knippe Gotlandsodlad Gulbeta
1 knippe Gotlandsodlad Morot
1 Broccoli
1 knippe Rädisor
1 knippe Gotlandsodlad Rödlök
X antal klyftor Vitlök
1 Röd Chili
1 ½ paket (rejält saltad) Spaghetti (utan ägg)
Den sista slatten Vitt Vin
Cognac
Vit Rom
Rosmarin
Salt
Svartpeppar
Pinjenötter
Profets Tumultartade Tomatsallad:
10 Gotlandsodlade Tomater
5 Rädisor
Dijonsenap
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Vistas på Gotland. Äg en utestekpanna. Dra på lite för hög halt av gasol. Rosta pinjenötterna. Skyffla av misstag av hälften av pinjenötterna i sanden bredvid när du lägger undan dem. Mosa de rostade små gudagåvorna till oigenkännlighet och låt ligga under bit av en tid.
Stek vitlöken i så mycket olja som möjligt, till näst intill bränd grad. Detta tillför en omisskännlig karaktär av svag beska och umami till din »Profets Prominenta/Presentabla Pasta Primavera«.
Namnet Pasta Primavera syftar på unga grönsaker som serveras med någon form av pasta, en italiensk kolhydratkälla känd och älskad i de flesta hem. För »Profets Prominenta/Presentabla Pasta Primavera« ska du hacka samtliga grönsaker och sedan i halv rädsla slänga dem på din utestekpanna, en enorm mobil stekhäll kopplad på något sätt till en grill. Kämpa emot din fruktan när oljan fräser och ryker, och rör om grönsakerna med konstlat mod. Du vet aldrig vem som ser på. Häll på det sista vita vinet du har i din Bag in Box tillsammans med skvättar av cognac och vit rom.
Koka spaghetti med obeskrivliga mängder salt. Denna skall icke vara al dente, mot konsensus, utan snarare lättuggad och därmed även lätt åtnjuten. Dräm i den färdiga pastan i utestekpannan med de kokande grönsakerna. Rör om och servera sedan spontant.
Tidigare utdrag ur Profets Kokbok:
Del I: Profets Risnudelsoppa med ingefära, vitkål och sesampanerad tofu
Del II: Profets Väldiga Veganlasagne
Del III: Profets Viktiga Vegansemla
Del IV: Profets Bastanta Bananbröd
Del V: Profets Livgivande Linsgryta
Del VI: Profets Bönbesvarande Bönfärslimpa
Del VII: Profets Potenta Pakora
Med Svenne-Daal och (ett försök till) Plommonchutney
Del VIII: Profets Sävliga Svenne-Tacos Med Profets Virila Veganfärs och Profets Galanta Guacamole
Del IX: Profets Magnifika Midsommarmeny
Del X: Profets Närande Nödlösning