Jonatan & Jonathan, Del IV:

Den Sista Visningen

Profetvännerna Jonatan Södergren och Jonathan Brott, båda kända från tidskriften L'Amour La Mort, är tillbaka på Profet igen. Nu samtalar de med Profetvännen Jacob Hallerström, som just har släppt musik via Profetvännerna Happiest Place Records, under sommarens sista uppsättning av L'Amourografen på Nomad Swedish Food and Bar.

Vi hade trott att det skulle regna, men det gör det inte. Det är en ljus kväll. Den sista L'amourografen för säsongen. Kristina kommer med havsvinden och Jonnys händer är täckta av batterisyra, aska och lite salt. Avlagringen lämnar små brännmärken med varje knapptryck på LED-skärmen. Södergren uppmanar någon att nämna att Sabine Women släpper en singel, att L'amour - La mort släpper en tidskrift, att Jacob har solglasögon, att Jacobs bror Leonard och hans kompis Oscar nyligen reste till Riga och såg filmen »Midsommar«.

Brott: Ögat/pennan är en kamera och du filmar allt, som jag brukar säga till mina elever.

Södergren: Men jag kan varken franska eller flamländska.

Det sitter nio internationella scouter och pratar franska vid ett närliggande bord på Nomads innergård, de gör »raketen« upprepade gånger genom att slå sig på övre låren och sedan söka ögonkontakt med varandra och säga olika fraser på franska, en av dem har tungan lite utsträckt mellan tänderna. Hon har ett vackert leende och en hästsvans.

S: Jag har inte rört mitt LSD på hela sommaren.

Jacob (till sin bror Leonard): Ni var ju på en skum klubb...

Leonard: Vi var på en skum klubb i Riga. Det låg en avsvimmad tjej i en soffa och vi försökte hjälpa henne men en hallick kom fram och sa »rör henne inte«, så vi rörde henne inte. Det var ganska obehagligt.

S: En yakuzaklubb i Shibuya, klubbarrangören bjuder på kokaindrinkar, året är 2017. Jag skrev en dikt om det.

L: Var de trevliga där, i Shibuya?

S: Jag blev inbjuden till många klubbar! Alla var väldigt trevliga mot mig eftersom jag kände Aphex Twins bokare och var europé.

B och L (unisont): Jacob har släppt en singel också. »Annie Hall« heter den. En kille i Göteborg la ut en massa pengar för att trycka vinyler och det blev två riktigt bra låtar.

L: Södergren, du är ju vän med Jacob, det är jag också.

B: Jag har haft singeln på repeat i min lägenhet, min pappa har hängt upp olika spiraler av flugtejp i ett gammalt vandrarhem i Norrtälje.

Jacob Hallerström, i solglasögon

J: Hörde ni det, Oscars kompis är bartender på Bleck?

S: Vi ska ju ha en release där på söndag, skriv det.

J: Det kommer bli en solig dag på söndag, tror jag. Vilka kommer läsa?

B: Moa Sönnerbrandt, Ludwig Landström genom en telefon, Maria Bodin och Johan Attfors kanske, Carl och Benjamin från Tella Viv har lovat att göra något. Vi släpper en tidskrift också. Det är det viktiga. Att text trycks och att det är vi, alla vi, som trycker den. Vi plagierar en känd tv-ankare, vi snor en tavla från Aelbert Cuyp, en träsnitt-serie om Göteborg, en dikt om att suga av någon och åka förbi Dragon Gate, en beckettiansk skildring från den åländska skärgården. Ludvig Köhler frågade mig häromdagen om jag ville åka till Åland med honom. Han sa »vi kan ju ta min bil«, jag tror jag kommer göra det.

J: Bill Clinton höll tal där häromdagen, vi hade ju kunnat se honom.

S: Trump är en frisk fläkt bland alla klaner.

L: Sådär kan du inte säga.

J: Han var ju med i TV.

»When Somebody Thinks You’re Wonderful« rullar igång på högtalaren, innan det har Södergren spelat en extremt ojämn blandning kontemporär musik med bland annat Suzanne Vega och låten »Fast Car«. De internationella scouterna verkar nöjda.

L: (säger något om Hitler)

B: Jag läser ju Knut Hamsun.

S: (säger något om Mishima)

Välkomna på release för den enda tidskrift du behöver för att fortsätta raspa ditt namn i himlen/sanden/huden, L'AMOUR - LA MORT #4 - VÄST. Söndag den fjärde Augusti på Bleck. https://www.facebook.com/events/477947022782276/

2 Augusti 2019