Antipremiär på Profet:

Gryningsljud – »Dina Vibbar«


Profets Chefsideolog Filip Lindström minns ett verk som aldrig blev till, i samband med premiärvisningen av Profetvännerna Gryningsljuds nya inspelning »Dina Vibbar«. Lyssna på låten för första gången här på Profet, och tänk er bort till något som aldrig funnits!

Jag filmade en gång en intervju med poptrion Gryningsljud, ett stycke popjournalistisk konst som ingen någonsin kommer att få se. De dryga tio minuterna av populärkulturellt guld vilar fridfullt på den kyrkogård där icke färdigställda storverk hamnar, och det är just på grund av att ingen av er, kära läsare, kommer kunna bevittna dess storhet som videointervjun växer till romantisk myt. Mystiken kring det som i verkligheten inte är mer än ett fångat samtal mellan en ytterst bakfull popjournalist och tre kvicktänkta indieindivider i en charmigt sjaskig lya i Axelsberg ligger såklart i dess exklusivitet, i det att verket bara existerar i en fantasi som jag målar upp i en elitistisk kullerbytta.
        Om nämnda videointervju faktiskt fått se dagens ljus kan jag intyga att Gryningsljuds underhållande framtoning hade lyst självklar för allmänheten att se. I det mytomspunna verkets frånvaro får vi istället nöja oss med att lyssna till trions nysläppta singel »Dina Vibbar«, en melodi som undertecknad länge sett som en av många höjdpunkter i Gryningsljuds livespelningar. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för lång tid tills chansen ges att höra denna smittsamma pärla till låt framföras inför publik igen.

Gryningsljud · Dina Vibbar

27 Augusti 2020