Spegling och Avbrott

En Intervju, Samt Smygpremiär, med brygga tio


Profet samarrangerar releasefest på torsdag för den stockholmska skåneduon brygga tio på Snotty Seaside, i glatt firande över dessa tu och deras debut-EP »Solsyster«. Profet MGMT-akten nites står på scen innan brygga tio och Profets Chefsideolog Filip Lindström svarvar plast tillsammans med Monday May under namnet Duo Jag. Samme Chefsideolog intervjuar här Felix Hessel och Kristofer Krook från brygga tio om duons dåtid, framtid och samtid, i ett kort stycke som introducerar världen för vad skåningarna har att ge. En smygpremiär på öppningsspåret ifrån »Solsyster«, som släpps imorgon, ges dessutom i samband med intervjun. En sådan ynnest!

Felix Hessel och Kristofer Krook i brygga tio. Foto: Filip Lundahl

På torsdag 27 februari medarrangerar vi på Profet, och de ständigt närvarande Amplified Stockholm, en solig releasefest för exil-skåningarna Brygga Tios debut-EP »Solsyster« på Snotty Seaside, där även Profet MGMT-akten nites uppträder och Duo Jag står i DJ-båset. Jag byter några ord med Felix Hessel och Kristofer Krook – som utgör brygga tio – om duon, spelningen och EP:n, ett fåtal dagar innan sjösättningen.
        »Hur bildades brygga tio och vad var grundtanken med projektet?« frågar jag Felix och Kristofer.
        »Vi hängde som osnutna tonåringar i Malmö« berättar de. »Efter att inte ha setts på typ 10 år stod vi plötsligt i samma bar i Stockholm. Två Brian Wilson-wannabes vilsna på ett rave. Vi hade länge hört låtar i huvudet som behövde rensas ur systemet, låtar som man helst lyssnar på i hörlurar.«
        »Hur har Stockholm påverkat musiken och er som personer?« undrar jag därmed, med tanke på att duons toner i sanning är sagolikt sköra i Hufvudstadens besvärliga brus.
        »Negativt« svarar brygga tio. »Nej, men Stockholm har en viss identitetslös kvalitet över sig, en stad som balanserar på gränsen mellan för- och- efterfest, indiansommar och novemberdepp. Det hörs nog i musiken som är oskyldigt peppig men samtidigt melankolisk. Den ger ett avbrott från vardagen samtidigt som den speglar den.«

brygga tio. Foto: Filip Lundahl

Ändock befinner sig Felix Hessel och Kristofer Krook just i Stockholm, denna (enligt de två skånepågarna) Twilight Zone-stad, och det är här deras releasefest för debut-EP:n »Solsyster« tar plats, på torsdag 27 februari på Snotty Seaside. Profet-MGMT-akten nites står som sagt som förband, likaså Felix Ottosson, och undertecknad ansvarar som bekant för det kompakta skivvändandet tillsammans med Monday May i disc jockey-konstellationen Duo Jag.
        »Vad kan vi förvänta oss av er på scen på Snotty?« frågar jag.
        »En kavalkad av hits! Det blir vårt första live-framträdande och vi ser mycket fram emot det.«
        »Hur ser den närmaste framtiden ut för brygga tio och hur ser drömmarna ut för framtiden som ligger längre bort?« undrar jag avslutningsvis, efter så stora ord om en debutspelning under firandet av en debut-EP.
        »Vi vill fortsätta grotta ner oss i vår vardag, uppenbarligen kommer det nya berättelser som man kan göra fantasivärldar av. Vår nästa EP är en nätt käftsmäll om en mellanvuxen tillvaro i en storstad där det mesta fortfarande är möjligt. Drömmarna längre bort är ett hus i Höör.«

Länk till event, Releasefest för »Solsyster« på Snotty Seaside 27 Februari
Eventet arrangeras i samarbete med Amplified Stockholm

Smygpremiär för »Dansbandsdrömmar« från EP:n »Solsyster« av brygga tio

25 Februari 2020