Inför Profet på Scala 10/3 – 2017

Profets klubbvår i Scalateaterns källarbar fortsätter nu på fredag. Som bekant kommer Scala intas av Profet en fredag i månaden under hela våren, varav 10 mars blir den andra upplagan. Premiärkvällen i februari med Dom Orena och Fredrik Strage blev mycket lyckad, vilket bådar gott inför fredagen. Bilder från 10 februari, tagna av Olivia Walter Arte och Anna Lönn, hittar ni här och mingelteckningar signerade Samuel Granholm hittar ni här. Gästboken i form av en stor målarduk som signerades av samtliga besökare har ännu inte publicerats, men ni kommer få se den i sinom tid. Även nu på fredag kommer vi ha en stor Gästbok, så se till att komma till Scala och lämna en signatur eller krumelur på tavlan, för att bli förevigad i samband med Profet.

Fredagen 10 mars spelar Göteborgsbandet Ruby Empress sin första konsert i Stockholm, vilket det är en stor ära för Profet att få hålla i värdskapet för. Kvartetten är visionärer som delar ambitioner och driv med Profet och det gör dem till en drömbokning för klubben på Scala. Det de har är en nyfikenhet och en hunger för att skapa, både musik och nya världar som kan kopplas till den. Det är en smittsam känsla som formar en situation där - oavsett om Ruby Empress är ett band från Göteborg och Profet är en musiktidning från Stockholm – alla inblandade tillhör samma kreativa generation som inte kan hålla sig på sin plats längre. Allt är på väg upp för två kulturella fenomen som möts för en magisk kväll på Scalateatern, ett etablissemang som bidrar med anor, historia och atmosfär till ekvationen. Ruby Empress är perfekt för Profet och Profet är perfekt för Ruby Empress. Den energin som finns däremellan kan inte resultera i något annat än explosivitet.
        Svarvandet för aftonen står Hannes Från Holy och Jelly Crystal för. Jelly Crystal är en Profet-darling utav rang, det vet varje Profet-läsare vid det här laget. Han har dykt upp både i kärleksförklaringen »Inför Jelly Crystal« (7 augusti 2016) och i intervjun »Full fokus på Jelly Crystal« (27 september 2016). Uppladdningen inför släppet av hans debut-EP är fortfarande i full gång och det är förhoppningsvis något att se fram emot under året. Att en sådan Profetvän som Jelly Crystal står bakom skivspelaren med den nya Profetvännen Holy känns tryggt.

Ses på fredag 21:00 i Scalateaterns Källarbar!

8 Mars 2017